Vi bor til leje i et hus i Hårbølle, Vest Møn.  Vi er godkendt til 8 børn fra 1 – 3 år, og 20 fra 3 – 6 år.  Vi har 2 Pædagogger, 2 Medhjælper og en “Madmor”.

Turmalin giver, med sin naturlige ramme, fantastiske muligheder for, at være ude året rundt.  Naturens iboende kræfter er med til at forme, disciplinere og udvikle det lille barns hele væsen og dermed gøre det i stand til, at rumme sig selv og andre.  I Turmalin arbejdes der bevidst og rytmisk ud fra Rudolf Steiner’s teorier.  Brugen af naturens materialer i legetøj og omgivelser er nøje valgt ud fra, at alle sanser skal stimuleres optimalt og naturligt.  Vores legetøj er fremstillet af naturmaterialer og er enkelt udformet. Dermed er det ikke legetøjets udformning, der sætter gang i en leg, men derimod barnets egen fantasi. 

Opbygningen af hverdagen er tilrettelagt med eventyr, bevægelse til sang og remser, og med den frie opdagelse og udfoldelse ude.  Der opstår smittende glæde og der dannes kultur, som nye børn hurtigt bliver end del af.

 

Omgivelserne i Turmalin taler til barnet udefra en dyb forståelse for barnets behov.  Den rette indretning af stuer og værelser, der skal indgyde hygge og hjemlighed, skal også rumme en klar afgrænsning så de mindre børn kan lege i fred.

Årstiderne klinger som en tone i hele huset, i pyntning, i sange og i vers.  Der er intet i børnehaven, som er tilfældigt!

Leg i haven er jo en oplagt udfordring for nogle, mens andre finder det ganske fantastisk, at kunne gøre lige hvad man vil, om så det er at lave 100 mudderfrikadeller og servere dem med ske senere!  Endnu andre vælger at kigge på dem, der er aktive.  Her er plads til alle, da alle tilgodeses og bliver en del af helheden.  Og snart, med den rette voksenstøtte, oplever børnene at de elsker deres børnehave.  De har fået en familie, nemlig Turmalin familien, som støtter og møder dem, hvor de netop har behov for det.